Adris grupa ne otpušta zaposlenike, menadžment smanjuje svoje plaće za 30 posto

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2020. u 14:23
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu.

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima.

Uz ostalo, i bez obzira na okolnosti u nas i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima. 

Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize – i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije – menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto.

Podsjećamo, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto.  Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje. 

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za  bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close