Adriadiesel: Sklopljena predstečajna nagodba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. listopad 2015. u 13:31
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Rezultat ove predstečajne nagodbe od velikog je značaja za grad Karlovac i Karlovačku županiju.

Pred zagrebačkim Trgovačkim sudom sklopljena je predstečajna nagodba nad Adriadieselom, izvijestili su u četvrtak iz te karlovačke tvrtke.  

Predstečajna nagodba prihvaćena je s dvije trećine glasova vjerovnika, ističu iz Adriadiesela te dodaju kako ovom nagodbom "Adriadiesel kao proizvođač diesel generatora i energetskih postrojenja nastavlja s pozitivnim poslovanjem te izlaskom na nova trižišta". 

Dodaju i kako je rezultat ove predstečajne nagodbe od velikog značaja za grad Karlovac i Karlovačku županiju, "a radnicima Adriadiesela daje vjetar u leđa da pruženu šansu iskoriste na najbolji mogući način". 

"Stalni razvoj novih tehnologija, stalna edukacija i stalne inovacije strateške su okosnice sadašnjeg i budućeg poslovanja Adriadiesela”, izjavio je u povodu sklapanja nagodbe predsjednik Uprave Adriadiesela Nenad Končar.

Postupak predstečajne nagodbe nad Adriadieselom otvoren je početkom rujna prošle godine, a izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja prihvaćen je na ročištu održanom 25. ožujka ove godine.

Tijekom postupka utvrđeno je da ukupna dugovanja ove tvrtke iznose gotovo 30,5 milijuna kuna, od čega prema državi i državnim tijelima te trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu oko 5,2 milijuna kuna, prema financijskim institucijama 331 tisuću kuna, a prema ostalim vjerovnicima gotovo 25 milijuna kuna.

Sukladno usvojenom planu financijskog restrukturiranja, za dugovanja Adriadiesela prema državi i njenim poduzećima dogovoren je reprogram glavnice duga uz otpis kamata, pri čemu bi se glavnica duga otplaćivala kroz osam godina, uz jednu godinu počeka, te pripadajuću kamatu od 4,5 posto godišnje.
 

Svim ostalim vjerovnicima ponuđen je otpis 70 posto ukupno utvrđene tražbine te reprogram preostalih 30 posto dugovanja, na tri godine i uz kamatnu stopu od također 4,5 posto godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close