AD Plastiku novi posao sa Stellantisom od 31,2 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 30. srpanj 2022. u 08:32
Ovo je već treći ugovor solinskog proizvođača sa francusko-talijanskom kompanijom u ovoj godini/Reuters

Ovo je već treći značajni posao solinskog proizvođača automobilskih dijelova s tom francusko-talijanskom automobilskom grupacijom tijekom ove godine.

AD Plastik je u četvrtak izvijestio da je ugovorio nove poslove za europsko tržište vrijedne 31,2 milijuna eura.

“AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 31,2 milijuna eura i predviđenim trajanjem projekta od sedam godina”, navodi se u kratkoj objavi na Zagrebačkoj burzi.

Ovo je već treći značajni posao solinskog proizvođača automobilskih dijelova s tom francusko-talijanskom automobilskom grupacijom tijekom ove godine.

Podsjetimo, u ožujku je AD Plastik izvijestio o poslu sa Stellantisom od 71,5 milijun eura, a krajem lipnja o ugovoru vrijednom85,9 milijuna eura.

Iz AD Plastik Grupe su u srijedu izvijestili i o poslovnim rezultatima za prvo polugodište u kojem je zabilježen neto gubitak od 59,46 milijuna kuna.

Taj gubitak uključuje vrijednosna usklađenja u iznosu od 75 milijuna kuna napravljena na temelju procjene nadoknadivosti imovine ruskih društava te grupe.

Poslovni prihodi Grupe su iznosili 433,09 milijuna kuna, što je 30,4 posto manje, a normalizirana EBITDA od 18,58 milijuna kuna niža je za 77,5 posto.

U izvješću iz AD Plastik Grupe navode kako su polugodišnje rezultate poslovanja grupe uvelike obilježila geopolitička zbivanja i posljedice krize nedostatka poluvodiča na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close