AD Plastiku 60,7 milijuna eura novih poslova u Rusiji, radit će dijelove i za najdugovječnije vozilo na tom tržištu

Autor: Suzana Varošanec , 16. lipanj 2020. u 14:46
FOTO: Press

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s AvtoVAZ-om ukupne vrijednosti 57,7 milijuna eura za novi model vozila Lada Niva kao i  3 milijuna eura vrijedne poslove za Nissan Qashqai, čije će prednje obloge blatobrana proizvoditi u AD Plastiku Kaluga. Riječ je ukupno o iznosu od 60,7 milijuna eura novih poslova u Rusiji.

Prema kompanijskoj objavi na Zagrebačkoj burzi, novi model Lada Niva, inače najdugovječnije vozilo na ruskom tržištu, proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju te će doživjeti  potpuni redizajn u odnosu na model koji je na tržištu više od 17 godina.
“AD Plastik Togliatti za Ladu Niva proizvodit će različite komponente eksterijera poput obruba prednjih i zadnjih odbojnika, obloga blatobrana, ublaživača udara, štitnika prednjeg i zadnjeg blatobrana te bočnih letvica vrata. Osim za proizvodnju, AD Plastik Grupa zadužena je i za razvoj rešetki vjetrobranskog stakla i vanjskih obloga stupova. Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2023. godine, a predviđeno trajanje projekta je deset godina”, navodi se u priopćenju.
Početak proizvodnje za  ugovorene nove poslove za Nissan Qashqai  u AD Plastiku Kaluga, navode, planiran je u zadnjem tromjesečju 2022.  s predviđenim trajanjem projekta od 6 godina. Ovime se potvrđuje da solinskog globalnog igrača  korona kriza može usporiti u  planovima, ali nikako ne i zaustaviti, kako je nedavno ocijenio predsjednik Uprave Ad Plastika Marinko Došen.

Komentirajte prvi

New Report

Close