ACI smanjio dobit, treba dokapitalizaciju za nužne investicije

Autor: Marija Crnjak , 15. veljača 2013. u 11:30
Guliver/Thinkstock

Lanjska neto dobit ACI-a iznosila je 23 milijuna kuna, uz prihod od 196 milijuna kuna, ili pet posto više nego u 2011.

Prvenstveno zbog povećanih troškova amortizacije, nacionalni lanac marina ACI Club lani je smanjio dobit za nešto više od milijun kuna, no kompanija i dalje posluje znatno bolje od drugih turističkih tvrtki u većinskom vlasništvu države.

Lanjska neto dobit ACI-a iznosila je 23 milijuna kuna, uz prihod od 196 milijuna kuna, ili pet posto više nego u 2011.  U izvješću se napominje da je tijekom 2012. godine realizirano 44,5 milijuna kuna ulaganja u sustav, sve iz vlastitih izvora. Međutim, to je i dalje premalo s obzirom na veliku potražnju za stalnim vezom u marinama, upozorava uprava kompanije koja stoga zagovara što skoriju dokapitalizaciju društva.

"Sredstva koje ACI ostvaruje nisu dostatna za financiranje novog razvojnog ciklusa. Novi razvojni ciklus moguće je financirati  putem bankovnih kredita ili emisijom vrijednosnica, odnosno emisijom obveznica ili pak dionica, uz dokapitalizaciju Društva", stoji u izvješću koje je potpisao Anto Violić, bivši predsjednik uprave kojeg je zadnjeg dana 2012. zamijenio Bruno Bonifačić.

Violić koji je sada član uprave također upozorava na problem spore i komplicirane administracije u ishođenju dozvola za širenje i dogradnju postojećih, te izgradnju novih marina.

Komentirajte prvi

New Report

Close