ACI osigurao stabilnost poslovanja i ostvario prihod veći od 70 milijuna kuna

Autor: Objava za medije , 31. srpanj 2020. u 15:53
FOTO: Davor Zunic

Uz očuvanje radnih mjesta i zdravlja zaposlenika, glavni ciljevi za drugi dio 2020. su nam održavanje stabilne financijske pozicije Društva te prilagodba poslovanja novim uvjetima na tržištu, poručio je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave društva ACI d.d.

Prema nerevidiranim rezultatima poslovanja, Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) je u prvih šest mjeseci 2020. ostvario 72,9 milijuna HRK prihoda, dok je EBITDA za isto razdoblje iznosila 21,4 milijuna HRK. Objavljeni podaci pokazuju da je poslovanje najvećeg sustava marina na Mediteranu, usprkos globalnoj pandemiji COVID-19 koja je utjecala na ukupno gospodarstvo te cijelu nautičku i turističku sezonu, financijski stabilno. Da je proteklo razdoblje za ACI bilo relativno uspješno, svjedoči i podatak o ulaganjima slijedom ranije preuzetih obveza i pokrenutih investicija, u ukupnom iznosu od 28,5 milijuna HRK.

Prvu polovinu poslovne 2020. obilježilo je poslovanje u prilagođenim uvjetima zbog epidemije COVID-19. Poslovanje marina i dalje se odvija po posebnom režimu, uz poštivanje svih preporuka i mjera na lokalnoj i nacionalnoj razini. Sukladno poslovanju u novim, promijenjenim uvjetima, ACI je tijekom lipnja omogućio povoljnije uvjete za nautičare u sve 22 marine diljem Jadrana. To je rezultiralo ostvarivanjem prihoda od 51,8 milijuna HRK za usluge godišnjeg veza, što je gotovo na razini ostvarenog prihoda u razdoblju od siječnja do lipnja 2019., koje je iznosilo 51,9 milijuna HRK. Također, svjesni činjenice da je nautika puno više od brodova i vezova u marinama, ACI je svojim poslovnim partnerima u proteklom razdoblju izravno pomogao kroz ukidanje naknada za charter, ukidanje naplate najamnina tijekom razdoblja zabrane rada većine uslužnih djelatnosti, kao i mogućnostima korištenja besplatnih dnevnih vezova za godišnjake tijekom mjeseca lipnja, a čime su dugoročno osigurani kontinuitet poslovanja i zadržana visoka kvaliteta pružanja usluga u svim ACI marinama.

„Uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti u kojima se odvijalo poslovanje ACI-ja, svjesni značajnog utjecaja događanja u poslovnoj 2020. na gospodarstvo i turističku industriju, možemo reći da smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u prvom polugodištu 2020. prema kojima bilježimo prihod od preko 70 milijuna HRK. Uz očuvanje radnih mjesta i zdravlja zaposlenika, glavni ciljevi za drugi dio 2020. su nam održavanje stabilne financijske pozicije Društva te prilagodba poslovanja novim uvjetima na tržištu.“, poručio je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave društva ACI d.d.

Kao vodeća nautička tvrtka, ACI d.d. je nositelj razvoja nautičkog turizma u Hrvatskoj. ACI upravlja s 22 marine koje broje preko 5.800 vezova. Na poslovanje ACI marina značajno utječu i koncesijski ugovori koji u većini marina traju do 2030. jer je produljenje koncesijskog razdoblja preduvjet za daljnju realizaciju dugoročnih investicijskih ulaganja Društva, ali i za širenje lepeze usluga, podizanje njihove kvalitete te ostvarivanje značajno boljih poslovnih rezultata. „Imajući na umu važnost nautičkog segmenta za hrvatski turizam, ACI sa svojim partnerima ustraje na kvalitetnoj i sadržajnoj nautičkoj ponudi te daljnjem razvoju i prilagodbi usluga za sve domaće i strane nautičare koji za odmor odabiru hrvatsku obalu.“, zaključuje Pavić.

Komentirajte prvi

New Report

Close