InvestCro 2021 – Kako do stranih ulagača?

InvestCro 2021 – Kako do stranih ulagača?

Videokonferencija “InvestCro 2021 – Kako do stranih ulagača” održat će se 26. svibnja 2021. s početkom u 10 sati.

O događaju

InvestCro je projekt koji je zaživio 2019. godine te je u svojem izuzetno uspješnom prvom izdanju kroz četiri konferencije okupio više od 500 sudionika, a svaku je konferenciju, uz medijske platforme Styrije, popratilo i 15 drugih medija. U 2020. godini temu smo prilagodili novonastalim okolnostima, a bila je posvećena mogućnostima ublažavanja posljedica korona krize odnosno investicijama u periodu koji dolazi, kao i EU fondovima kao potencijalnoj „slamci spasa“ za oslabljeno hrvatsko gospodarstvo.

Ove godine pandemija je još uvijek, nažalost, itekako u fokusu, no gledajući u budućnost, u postpandemijsko vrijeme, kako između ostalog pokazuje i nedavno objavljena nova Bijela knjiga Udruge stranih ulagača, i dalje po pitanju stranih investicija u Hrvatsku ostaju aktualne teme pravne (ne)sigurnosti, brendiranja Hrvatske te postojanja adekvatne radne snage

Program
10:00 – 10:05
Pozdravna obraćanja
10:05 – 10:25
Prezentacija – Brendiranje RH kao ulagačke destinacije
Davor Bruketa, Bruketa&Žinić&Gray
10:25 – 11:10
Panel diskusija – Brendiranje RH među stranim investitorima
Mladen Fogec, Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj; Andrea Doko Jelušić, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj; Marko Jurčić, Hrvatska gospodarska komora... cilj je detektirati kako i na koje načine unaprijediti vidljivost Hrvatske na ulagačkoj karti, što nam treba, na što staviti naglasak, kako se nametnuti…
11:15 – 11:30
Prezentacija – Demografska karta, a tko će raditi?
doc.dr.sc. Marin Strmota i dr. sc. Krešimir Ivanda, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za demografiju
11:30 – 12:15
Panel diskusija – Razvoj talenata presudan za privlačenje ulagača
Zdenko Lucić, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova; doc.dr.sc. Marin Strmota, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; dr. sc. Krešimir Ivanda; Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Mislav Balković, Hrvatska udruga poslodavaca; Roman Šakirovski, ManpowerGroup... cilj je pokrenuti raspravu o potrebi za razvojem talenata bez kojih nema niti inovacija niti adekvatne radne snage, a što posredno dovodi do stvaranja destinacije koja stranim ulagačima nije zanimljiva.
Epidemiološke mjere

Konferencija se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera. U dvorani su prisutni samo stručnjaci koji sudjeluju u programu (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona…), dok za sve zainteresirane omogućeno je praćenje konferencije preko online streaminga na platformi poslovni.hr.

Online streaming

 

Događanja i aktivnosti
Učitaj više

Sponzori

Partner
Partner
Partner
Analitički partner

New Report

Close