8. Croatia Waste Expo

8. Croatia Waste Expo

„Croatia Waste Expo“, središnja konferencija posvećena gospodarenju otpadom, koja se u organizaciji Poslovnog dnevnika provodi osmu godinu zaredom, održat će se 4. listopada 2019. godine u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, Zagreb.

O događaju

Kroz dvije panel diskusije i nekoliko stručnih prezentacija progovorit će se o problematici financiranja gospodarenja otpadom posebice u kontekstu kružne ekonomije. Stručne prezentacije obuhvatit će i teme gospodarenja otpadom u velikim gradovima, sanacije lokalnih odlagališta, izgradnje sortirnica za odvojeno prikupljanje otpada te nužnosti sustavne i kontinuirane edukacije javnosti o pravilnom gospodarenju otpadom na kućnom pragu .

Cilj konferencije je okupiti predstavnike lokalne samouprave, komunalnih poduzeća državnih institucija i ostalih važnih dionika, s ciljem edukacije i razmjene iskustava na području gospodarenja otpadom, kao i ukazati na pozitivne primjere, ali naglasiti i sve prepreke koje su još uvijek ispred Republike Hrvatske i na činjenicu da smo u velikoj mjeri izloženi stanju unutar kojega nećemo stići ispuniti zadane ciljeve Europske unije, posebice u velikim urbanim sredinama.

Događanja i aktivnosti
Učitaj više

New Report

Close