Zbog rasta cijena Imperial povećao prihod 9,1 posto

Autor: Marija Crnjak , 23. veljača 2017. u 22:01
Imperialov hotel Padova

Za daljnja ulaganje na Rabu očekuju rješavanje pitanja turističkog zemljišta i prostornih planova.

Najviše zahvaljujući rastu prosječne cijene smještaja zbog ulaganja u kapacitete, Hoteli Imperial Rab lani su ostvarili rekordne rezultate, uz rast prihoda 139,6 milijuna kuna, što je 9,1 posto više nego u 2015., objavila je kompanija koju je prošle godine preuzela Valamar Riviera i AZ fond.

Napominju da je istodobno ostvaren pad EBITDA, s 50 milijuna kuna u 2015. na 40 milijuna kuna u 2016. no pad je uslijedio zbog rezervacija za sudske procese u tijeku, potencijalne rizike i ukalkuliranja utjecaja preraspodjele radnog vremena u rezultate poslovanja, bez čega bi zarada  bila još veća nego u godini ranije.  U Imperijalu je lani uspješno završen i investicijski ciklus, prvenstveno kompletna rekonstrukcija Hotela Padova koji je dobio četvrtu zvjezdicu i postiže bitno veće prosječne cijene smještaja.

 Vrijednost imovine od 558 milijuna kuna tijekom prošle godine porasla je za 9,1 posto zahvaljujući investicijama u dugotrajnu imovinu. Rast imovine pratio je rast kapitala, uslijed ostvarene dobiti od 7,6 milijuna kuna, navodi se u izvješću. Podsjećaju da je lani isplaćena dividenda od 3 kune po dionici, iz dobiti ostvarene 2006. godine. Društvo se lani za potrebe investicija zadužilo za 50,9 kod HBOR-a.

U kompaniji u narednom razdoblju očekuju da će se riješiti pitanja turističkog zemljišta, kao i prostorni planovi, kako bi se mogle realizirati potrebne investicije. Ističu i kako bi za poticanje ulaganja i rast konkurentnosti presudno bilo snižavanje međustope PDV-a na usluge u turizmu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close