Zagrebačka burza 11. put bira Dionicu godine

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2022. u 22:02
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dodijelit će se nagrade i u još šest kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala.

Zagrebačka burza najavila je sredinom stdenog da će po 11. put dodijeliti “Nagrade Zagrebačke burze”. Jedna od kategorija u kojima se dodjeljuju nagrade jest i kategorija “Dionica godine”, koju je javnost izabrala putem online ankete na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Dionice koje su ove godine ušle u izbor nominirali su članovi Burze, a riječ je o dionicama Brodogradilište Viktor Lenac, Hrvatski telekom, Končar – Elektroindustrija, Podravka, Span, Tankerska Next Generation i Valamar Riviera. Zagrebačka utemeljila je 2012. ove nagrade s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među javnosti.

Dodijelit će se nagrade i u još šest kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala. Tako će na temelju trgovinskih podataka dodijeliti nagrada za Dionicu s najvećim prometom, Dionicu s najvećim porastom cijene, Dionicu s najvećim porastom prometa te Člana godine. Dodijelit će se i Nagrada Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala te Nagrada za doprinos razvoju tržišta kapitala.pd

Komentirajte prvi

New Report

Close