Ulaganja spustila dobit za 12 posto

Autor: Marina Šunjerga/VL , 29. listopad 2019. u 22:00
Ante Vlahović, čelnik Adris grupe

Prihod Maistre rastao je 7%, a neto dobit od 373 milijuna kuna za četiri je posto veća nego lani.

Adris grupa je u devet mjeseci OVE godine povećala ukupne prihode za 4%, a dobit je, zbog velikih ulaganja, 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ukupni prihodi Adrisa iznosili su 4,92 milijarde kuna, a konsolidirana neto dobit 663 milijuna kuna.  Glavni dio turističke sezone je završio, a Maistra i ove godine pojačava rezultat. U toj hotelskoj kući povećali su cijene za 6%, ukupni je prihod porastao za sedam posto, a EBITDA je iznosila 552 milijuna kuna. Neto dobit od 373 milijuna kuna veća je za četiri posto od one ostvarene u istom razdoblju 2018.

U pripremi je, navodi se u obavijesti na ZSE, strateški plan ulaganja u turizam do 2024. , vrijedan gotovo četiri milijarde kuna, a uključuje gradnju novih objekata i podizanje kategorije ponude u Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu. Očekuje se i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu. Croatia osiguranje, koje drži 27,9% tržišta, ostvarilo je bruto zaračunata premija od 2,23 milijarde kuna, jedan posto manje nego lani. 

U prvih devet mjeseci taj je osiguravatelj ostvario neto dobit od 280 milijuna kuna.  Cromaris ostvaruje rast prodaje i izvoza, neto dobit je iznosila 13,2 milijuna kuna. Prodao je 6761 tonu svojih proizvoda, a prognoze do kraja godine ukazuju na zadržavanje trenda dvoznamenkastog rasta prodaje i prihoda pa bi na kraju 2019. trebali dosegnuti razinu od 10.000 tona prodane ribe.   

Komentirajte prvi

New Report

Close