Ulagači na Zagrebačkoj burzi pažljivo prate situaciju oko Agrokora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2017. u 11:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najlikvidnija je jučer, s prometom od 2,2 milijuna kuna, bila dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena oslabila 0,02 posto, na 45 kuna.

Na zagrebačkoj se burzi danas očekuje mirno trgovanje jer nema značajnijih vijesti koje bi mogle potaknuti ulagače dok se prati razvoj situacije u vezi Agrokora i uhićenja donedavno vodećih menadžera tog koncerna.

Svih 5 analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks jučer je oslabio 0,40 posto, na 1.855 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,35 posto, na 1.094 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,2 milijuna kuna, što je oko 1,8 milijuna kuna više nego u petak.

"Promet je jučer bio nešto veći nego prošloga petka, no to je i dalje skorman promet. I danas očekujem mirno trgovanje i stagnaciju indeksa jer nema vijesti koje bi značajnije utjecale na tržište. Za očekivati je da će se takvo trgovanje nastaviti do kraja mjeseca kada će kompanije početi izvještavati o poslovnim rezultatima u prvih devet mjeseci ove godine", kaže Ana Turudić, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria (RBA).

Najlikvidnija je jučer, s prometom od 2,2 milijuna kuna, bila dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena oslabila 0,02 posto, na 45 kuna.

S prometom od 1,6 milijuna kuna slijedila je dionica HT-a, a cijena joj je pala 0,77 posto, na 173,25 kuna.

Povlaštenim dionicama Adris grupe ostvaren je, pak, promet od 702 tisuće kuna, a cijena im je stagnirala na 450 kuna.

Veći pad cijene među trgovanijim dionicama zabilježile su dionice Ericssona Nikole Tesle, za 3,17 posto, na 1.146,50 kuna, te Đuro Đaković grupe, koje su pojeftinile 2,04 posto, na 38 kuna.

Nešto veći rast cijene zabilježila je, pak cijena dionice Atlantske plovidbe, za 2,20 posto, na 464,99 kuna.

Kako navode analitičari u anketi Hine, i danas će ulagači najviše pratiti razvoj situacije u vezi Agrokora, nakon što su jučer policija i Državno odvjetništvo pretražili kuće i stanove osnivača Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova, te uhitile niz donedavno vodećih menadžera tog koncerna zbog sumnje u financijske malverzacije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ma sve badava ,vijadukt se trenutno unistava namjerno, VLADA VIJADUKTTTTTTTTTTTT UNISTEN I OPLJACKAN DIREKTORI VAM SE SMIJU I HVALE KAK SU UNISTILI VIJADUKT,sad se time treba baviti ,agrokor je propao odavno to je sad gubljenje vremena.

New Report

Close