U kapital Sunce hotela uplaćeno 15 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2023. u 13:37
Kompanija je izvijestila da je upisano i uplaćeno više od 545.455 novih dionica/M. LUKUNIĆ/PIXSELL

Nakon provedenog postupka upisa i uplate novih dionica, ukupno je uplaćeno malo manje od 15 milijuna eura.

Uspješno je zaključena dokapitalizacija Sunce hotela izdavanjem novih dionica. Kako je jučer izvijestila kompanija putem Zagrebačke burze, u ponudi u utvrđenim rokovima upisano i uplaćeno više od 545.455 novih dionica, te se stoga izdanje, odnosno ponuda smatra uspješnom.

Nakon provedenog postupka upisa i uplate novih dionica, ukupno je uplaćeno malo manje od 15 milijuna eura, od čega 8,86 milijuna eura na ime povećanja temeljnog kapitala dok se preostalih 6,13 milijuna eura unosi u rezerve kapitala.

U skladu s Odlukom o povećanju temeljnog kapitala, temeljni kapital Sunce hotela povećava sa 92,9 milijuna eura na iznos od 101,74 milijuna eura. Točan broj novih dionica koje se izdaju iznosi 681.818 dionica u nominalnom iznosu od 13 eura svaka.

Podsjetimo, Glavna skupština kompanije donijela je 30. siječnja odluku o dokapitalizaciji i izdavanju novih dionica uplatama u novcu, uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i izmjenama Statuta.

Sukladno Odluci, pravo upisa i uplate novih dionica, imala je kompanija Eagle Hills Zagreb Real Estate koja je 2021. kupila 70 posto udjela u Suncu od dotadašnjeg vlasnika Jake Andabaka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close