Tedeschi očekuje naplatu ‘graničnih’ 30 milijuna kuna

Autor: Suzana Varošanec , 02. studeni 2017. u 14:00
Predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi/G. Stanzl/PIXSELL

Dobri rezultati zbog stabilizacije Konzuma te jače suradnje s Lidlom i Sparom.

Atlantic Grupa s četiri milijarde kuna ukupnog prihoda od prodaje u devet mjeseci (naspram istog razdoblja lani rast iznosi 4,4%), osjetno raste, a dva su razloga.

Osim stabilizacije Konzuma, poboljšana je suradnja s Lidlom i Sparom. EBITDA je veća 5,1% (440,7 milijuna kn), a neto dobit nakon manjinskih interesa za 2,8% (237,5 mil. kn). Osnovu za još brži i snažniji rast predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi vidi u rastu profitabilnosti, odličnom upravljanju likvidnošću i kontinuiranom smanjenju zaduženosti.

No, nakon što je Atlantic iza sebe ostavio probleme u kojima se našao Konzum kao najveći pojedinačni kupac, a naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor redovita je i u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, ostaje još naplata dijela graničnog duga u RH koji je obuhvaćen djelovanjem Lex Agrokor.

Sukladno najavama izvanredne uprave da će ga u cijelosti podmiriti, Atlantic to i očekuje, a neslužbeno se doznaje da je riječ o 30-tak mil. kn iz kategorije potraživanja za robu i usluge dospjelih nakon 10. travnja. Izvanredna uprava nastoji iznos od 35 milijuna eura preostalih od 150 milijuna namijenjenih za plaćanje obveza prema dobavljačima usmjeriti na plaćanje upravo tog graničnog duga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close