‘Sudbonosna’ skupšina dioničara Đure Đakovića 23. lipnja

Autor: Marija Brnić , 18. svibanj 2022. u 11:46
Prvi korak je pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka s 203,06 milijuna na 2,03 milijuna kuna/I. Galović/PIXSELL

Prvi korak bit će pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka iz prethodnog razdoblja s 203,06 milijuna na 2,03 milijuna kuna.

Glavna skupština dioničara kojom starta realizacija programa restrukturiranja Đure Đakovića uz učešće države i češkog ulagača DD Acquisition sazvana je za 23. lipnja.

Shodno programu koji je odobren u od Europske komisije, prvi korak bit će pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka iz prethodnog razdoblja s 203,06 milijuna na 2,03 milijuna kuna.

Smanjenje će se provesti prepolavljanjem nominalnog iznosa dionice s 20 na 10 kuna, a potom slijedi smanjenje iznosa redovne dionice ispod zakonski propisanog minimuma na 0,20 kuna, koje se potom spaja u odnosu 50 naprama 1, a nominalna vrijednost nove dionice bit će 10 kuna.

Idući korak bit će povećanje temeljnog kapitala, i to unošenjem 101 milijun kuna koje od tvrtke potražuje država. To povećanje kapitala provelo bi se uz isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica.

Korištenje iznimke od obveze objave ponude za preuzimanje odobrila je i Hanfa, a uprava u pozivu za skupštinu objašnjava kako se korištenju prava na iznimku od izrade prospekta i isključenja prava postojećih dioničara na upis novih dionica pristupilo radi provođenja programa restrukturiranja.

Njime je inače predviđeno i da u idućim koracima slijedi novo smanjenje temeljnog kapitala, radi pokrića gubitaka spajanjem 2 u 1 dionicu, te novo povećanje temeljnog kapitala, ulaganjem DD Acquisitiona u novcu i pravima ukupno 227 milijuna kuna.

Te dvije točke naći će se na narednoj skupštini, nakon što dioničari odluče o prvom koraku u kojemu gube vlasničku snagu, a odlučivat će dioničari koji budu upisani u SKDD-u 2. lipnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close