Strnad u Luci Rijeka jači za samo 0,22% dionica

Autor: Mladen Miletić , 22. lipanj 2023. u 22:00
Port Aquisitions drži ukupno 4.699.564 dionica koje predstavljaju 34,64% temeljnog kapitala Luke Rijeka/N. Pavletić/PIXSELL

U objavi se navodi da je ponudu za preuzimanje prihvatilo 208 dioničara društva te da je ponuditelj isplatio i preuzeo ukupno 28.985 dionica.

Društvo Port Aquisitions sa sjedištem u Pragu podnijelo je i na stranici Zagrebačke burze objavilo Izvješće o preuzimanju ciljnog društva Luka Rijeka za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge, skladištenje roba i špediciju.

U objavi se navodi da je ponudu za preuzimanje prihvatilo 208 dioničara društva te da je ponuditelj isplatio i preuzeo ukupno 28.985 dionica koje predstavljaju 0,22 posto temeljnog kapitala Luke Rijeka.

Prema podacima koje je dostavilo Središnje klirinško depozitarno društvo nije bilo pohranjenih dionica za koje je sporna činjenica pohrane ili povlačenja iz pohrane.

Nakon ponude za preuzimanje, ponuditelj i osobe koje s njim zajednički djeluju drže ukupno 4.699.564 dionica koje predstavljaju 34,64% temeljnog kapitala Ciljnog društva, navodi se između ostalog u objavi Port Aquisitionsa.

Češki vlasnik tako je i dalje prilično daleko od kontrolnog paketa dionica kakav je uspio steći u Đuri Đakoviću čiji su se poslovi nakon preuzimanja uvišestručili, a takav je rasplet potvrđen već krajem svibnja kad je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na svojoj sjednici donijelo odluku da će odbiti ponudu tvrtke za preuzimanje dionica Luke Rijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close