Skupština Petrokemije odlučila o odlasku s burze

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2022. u 22:00
Foto: IGOR ŠOBAN/PIXSELL

Kompanija se obvezala od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu po cijeni od 33,86 kuna.

Dioničari Petrokemije na glavnoj skupštini u ponedjeljak odlučili su o povlačenju dionica te kutinske kompanije s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze te ovlastili Upravu za stjecanje vlastitih dionica.

Kako je priopćeno iz Petrokemije, takve su odluke donesene cilju još djelotvornijeg upravljanja i uspješnijeg poslovanja tvrtke.

Skupština je bila sazvana za prošli ponedjeljak, ali budući da nije bilo kvoruma, odgođena je za tjedan dana. Petrokemija s uvrštenja tako povlači malo više od 55 milijuna redovnih dionica koje glase na ime, oznake PTKM, nominalne vrijednosti 10 kuna, koje se vode u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Kompanija se obvezala od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu po cijeni od 33,86 kuna. Burzovna cijena jučer oko 15.30 sati iznosila je 24,80 kuna

Većinski vlasnik Petrokemije je tvrtka Terra mineralna gnojiva, čiji su osnivači Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD), koji su putem te tvrtke 2018. godine sudjelovali u dokapitalizaciji Petrokemije i tako postali njeni većinski vlasnici s udjelom od 54,52 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close