Saponia dala i četvrto produženje roka za Marasku

Autor: Tomislav Pili , 30. lipanj 2022. u 22:00
Osječki proizvođač deterdženata prodao je 52,9 posto udjela u zadarskoj tvrtki/D. Stanin/PIXSELL

Saponia i Stanić Beverages sklopili su jučer četvrti aneks ugovoru o kupoprodaji 755.165 dionica zadarskog proizvođača likera i alkoholnih pića.

Tvrtka Stanić Beverages i četvrti je put odgodila rok za ispunjenje uvjeta za preuzimanje većinskog paketa dionica zadarske Maraske od osječkog proizvođača deterdženata Saponia.

Kako stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Zagrebačke burze, Saponia i Stanić Beverages sklopili su jučer četvrti aneks ugovoru o kupoprodaji 755.165 dionica zadarskog proizvođača likera i alkoholnih pića sklopljenog još 16. rujna prošle godine.

Njime je izmijenjen krajnji rok za ispunjenje ugovorenih prethodnih uvjeta, koji je sada produžen na 12. srpanj ove godine.

Prvotnim ugovorom utvrđeno je da će se prijenos dionica na kupca Stanić Beverages obaviti najkasnije do 31. siječnja ove godine. Prvi aneks je taj rok produžio do 1. travnja, drugi na 31. svibnja, a treći na 30. lipnja.

Podsjetimo, u rujnu prošle godine Saponia je tvrtki iz BiH prodala svojih 52,9 posto udjela u Maraski dok je preostalih 45,3 posto prodao bjelovarski proizvođač slatkiša Koestlin.

O kolikoj se vrijednosti transakcije radilo, prodavatelji nisu javno objavili. Inače, u vlasništvo Maraske Koestlin i Saponia ušli su sredinom 2012. godine.

Ulaskom u vlasničku strukturu pretvorili su svoja potraživanja prema zadarskoj kompaniji. U kasnijoj dokapitalizaciji Koestlin i Saponia povećali su udjele na sadašnje razine.

Komentirajte prvi

New Report

Close