Revolut ponudio kupnju dionica bez naknada

Autor: Bernard Ivezić , 31. srpanj 2019. u 22:00
Elena Lavezzi, direktorica britanske mobilne banke Revolut za južnu Europu/S. Strukić/PIXSELL

Ide na pozicije Zabe, InterCapitala i Fime.

Dionice izlistane na NYSE-u i NASDAQ-u iz Hrvatske je preko mobilne aplikacije sada moguće kupiti i preko Revoluta. Britanska banka izazivač, i druga najveća mobilna banka u Europi, od četvrtka je svim svojim korisnima, pa tako i onima u Hrvatskoj, unutar aplikacije uvela novu uslugu kupovanja dionica u SAD-u.

U Hrvatskoj taj tip usluge od banaka već nudi niz banaka, posebno Zagrebačka banka koja je otišla najdalje i ponudila kupnju dionica iz svoje mobilne aplikacije, kao i dva neovisna brokera, najveći InterCapital i njegov glavni konkurent Fima.  Nik Storonsky, osnivač i direktor Revoluta kaže da je ovo mali korak prema otvaranju mogućnosti da obični ljudi jednostavno ulažu na burzi.

"Na početku smo stvaranja ponude trgovanja bez naknade te ćemo je dalje produbljivati na različitim tržištima i s različitim investicijskim proizvodima", kaže Storonsky. Nova usluga omogućit će svim korisnicima tri besplatne kupoprodajne transakcije mjesečno.

U ponudi je 300 dionica u SAD-u. Pretplatnici, ovisno o paketu, mjesečno će moći obaviti do osam, odnosno do 100 besplatnih kupoprodajnih transakcija mjesečno. Pri tome neće morati imati poseban račun već za uplate i isplate koristiti postojeći IBAN na Revolutu

. Danijel Delač, član uprave InterCapitala ističe da nude sličnu uslugu već više od deset godina. "Kao najveće domaće investicijsko društvo, klijentima nudimo profesionalnu trgovinsku platformu, s uključenom uslugom skrbništva, a koja omogućuje trgovanje na svim relevantnim stranim burzama putem DMA", zaključuje Delač.

Komentirajte prvi

New Report

Close