Prvi kvartal Dalekovoda 42% bolji nego lani, dobit rasla na 18 mil. kn

Autor: Suzana Varošanec , 04. lipanj 2020. u 22:00
Prihodi u 2019. bili gotovo milijardu, a trenutačna vrijednost ugovorenih radova je 1,6 milijardi kuna

Trenutačna vrijednost ugovorenih poslova je 1,6 milijardi kuna, a prvom kvartalu nastavljaju s odličnim rezultatima.

Zagrebačkom Dalekovodu, nakon višekratnih dokapitalizacija ukupno ‘teških’ nekoliko stotina milijuna kuna, u fokusu je nova razvojna perspektiva.

Na više razina društvo zahvaćeno promjenama, dio čega su i one na razini korporativnih organa upravljanja, lani je započelo financijsko restrukturiranje te im je osnaženim poslovanjem prekinut niz gubitaka, tako da u 2019. prilagođena EBITDA iznosi 62,4 milijuna kuna, a generirana dobit 5,8 milijuna kuna.

Ovaj rezultat, prema prijedlozima odluka Nadzornog odbora i Uprave, čije je predsjednik već više od godine Tomislav Rosandić, bit će raspoređen za pokriće prenesenog gubitka iz ranijih godina, navodi se u kompanijskom pozivu objavljenom na ZSE za glavnu dioničku skupštinu 17. srpnja.

Prihodi tvrtke lani su porasli za 6,4% (na 982 milijuna kuna), a prihodi od prodaje za 9%, što je posljedica snažne dinamike ugovaranja i projektnih aktivnosti.

Kako stoji u godišnjem izvješću, Dalekovod je 2019. ugovorio ili je odabran kao najpovoljniji ponuditelj na projektima vrijednosti 1,4 milijarde kuna, s kojom činjenicom su se i dodatno pohvalili ističući da to svrstava 2019. u jednu od najuspješnijih poslovnih godina s tog aspekta.

Trenutačna vrijednost ugovorenih poslova je 1,6 milijardi kuna, a prvom kvartalu nastavljaju s odličnim rezultatima.

Poslovni prihodi u iznosu od 223,6 milijuna kuna veći su za 42% u odnosu na isto razdoblje lani, EBITDA iznosi 25,7 milijuna kuna što je rast od 37 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje 2019., dok je operativna dobit porasla na 18,2 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close