Prihodi Dalekovoda dosegnuli 28 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. travanj 2023. u 22:00
Na dan 31. ožujka grupacija je imala Knjigu ugovora u iznosu višem od 247 milijuna eura/M. Šušenj/PIXSELL

Optimistične prognoze za ostatak godine Uprava kompanije vidi u, kako kažu, snažnom investicijskom zamaha na europskim tržištima.

Prvi ovogodišnji kvartal Dalekovod Grupa završila je dvoznamenkastim plusom – prihodi su na godišnjoj razini rasli 19 posto dosegnuvši 28 milijuna eura.

Optimistične prognoze za ostatak godine Uprava kompanije vidi u, kako kažu, snažnom investicijskom zamaha na europskim tržištima te napominju da na dan 31. ožujka imala Knjigu ugovora u iznosu višem od 247 milijuna eura.

“EBITDA iznosi 871 tisuću eura i veća je za 3,4 milijuna eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je ostvarena negativna EBITDA u iznosu 2,6 milijuna eura”, stoji u priopćenju u kojem predsjednik Uprave Tomislav Rosandić kaže:

“Dalekovod Grupa provedbom dokapitalizacije i uspješnim završetkom predstečajne nagodbe nastavlja novu razvojnu fazu u kojoj može iskoristiti sva dosadašnja iskustva, stečena znanja i dokazano uspješnu provedbu kompleksnih projekata u značajno otežanim okolnostima, te u kombinaciji s provedenim restrukturiranjem poslovnih procesa i sinergijskim efektima unutar Grupe Končar.

Pred Dalekovodom su brojni novi značajni projekti u Hrvatskoj, zemljama u regiji, ali i za tržištima diljem Europe što nam daje uvjerenje u daljnji rast i razvoj kompanije”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close