PBZ/CO dokapitalizacijom unosi još 22 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2022. u 07:01
Modra špilja ima dugu tradiciju turizma u Komiži/D. Javorović/PIXSELL

Hotel Biševo, koji ima tri zvjezdice, jedini je hotel u Komiži, a planira se njegova transformacija pod tim brandom u hotel s pet zvjezdica.

Društvo za upravljanje mirovinskim fondovima Privredna banka Zagreb Croatia osiguranje (PBZ/CO) planira dokapitalizaciju Modre Špilje s 22 milijuna kuna putem izdavanja novih dionica, čime bi se dionički kapital tog viškog operatera hotela i restorana povećao na 60,6 milijuna kuna.

To društvo za upravljanje mirovinskim fondovima planira izdati 2,2 milijuna kuna novih dionica nominalne vrijednosti 10 kuna svaka, i to u korist dva fonda kojima upravlja – obveznim mirovinskim fondovima kategorije A i B, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu Modre Špilje, koja će se održati 21. studenoga.

Ta dva fonda, naime, drže 93 posto udjela u Modroj Špilji. PBZ CO je, podsjetimo, 2019. godine isplatio potraživanja vjerovnika, čime je bio završen stečaj Modre špilje, nakon čega je ta tvrtka izlistana na Zagrebačkoj burzi.

Inače, Modra Špilja potpisala je krajem kolovoza ove godine licencni ugovor s luksemburškom tvrtkom Global Hospitality Licensing o korištenju Marriot Autograph Collection hotelskog branda za hotel Biševo na razdoblje od 30 godina.

Hotel Biševo, koji ima tri zvjezdice, jedini je hotel u Komiži, a planira se njegova transformacija pod tim brandom u hotel s pet zvjezdica.

Podsjetimo, za komišku tvrtku poznatu i po hotelu Biševo te po dugoj tradiciji turizma država nije pokazala sluha za spas kroz predstečaj, pa je i završila u stečaju 2014. pod teretom kredita iz 1996.

Komentirajte prvi

New Report

Close