Od danas trgovanje Visom i Modrom špiljom

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2020. u 21:59
Dionice dviju hotelsko-turističkih tvrtki uvrštene na redovito tržište ZSE nakon četiri godine u stečaju / PD

Mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ CO su postali većinski vlasnici, imenovane su i uprave i nadzorni odbori, a novi vlasnici su se obvezali na investicijski ciklus u obje tvrtke u ukupnom iznosu od 181,9 milijuna kuna”, ističu iz fonda.

Dionice hotelsko-turističkih tvrtki Vis i Modra špilja u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova i pod upravljanjem PBZ Croatia osiguranja, uvrštene su na Redovito tržište Zagrebačke burze (ZSE), nakon više od četiri godine što su tvrtke bile u stečaju, izvijestili su u petak iz PBZ Croatia osiguranja. Te su dionice na Redovito tržište uvrštene 1. listopada, nakon što je Hanfa 17. rujna odobrila prospekte u vezi s uvrštenjem redovnih dionica kojim se, ističu iz tog mirovinskog fonda, počinje trgovati 5. listopada. Prodaja tvrtki Vis i Modra Špilja objavljena je početkom 2017., u rujnu te godine mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ Croatia osiguranja izabrani su za najboljeg ponuditelja, a krajem 2019. su dokapitalizirali Vis s 33,1 milijuna kuna za 73,4% udjela u vlasništvu, a Modru Špilju d.d. sa 29,9 mil.kn (za 91,6% vlasništva).

“Stečajni postupak nakon više od četiri godine za obje hotelske kuće konačno je završen u prosincu 2019. isplatom svih potraživanja prema stečajnom planu. Mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ CO su postali većinski vlasnici, imenovane su i uprave i nadzorni odbori, a novi vlasnici su se obvezali na investicijski ciklus u obje tvrtke u ukupnom iznosu od 181,9 milijuna kuna”, ističu iz fonda.

Komentirajte prvi

New Report

Close