Novi potop dionica Agrokora: Dionica Petrokemije porasla 25 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2017. u 13:18
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Redovni promet dionicama iznosio je oko 8,5 milijuna kuna, što je otprilike 5 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

Na Zagrebačkoj je burzi u četvrtak ujutro Crobex indeks bio u minusu, nakon tri dana rasta, što je ponajviše posljedica pada cijena dionica kompanija iz sastava Agrokora, čime je prekinut njihov višednevni oporavak.

Crobex indeks bio je oko 11,30 sati u minusu 0,65 posto, na 1.948 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,60 posto, na 1.140 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 8,5 milijuna kuna, što je otprilike 5 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

Nakon tri dana rasta, Crobex se jutros našao pod pritiskom pada cijena dionica kompanija iz sastava Agrokora.

Najveći promet, veći od 4 milijuna kuna, ostvaren je dionicama Leda, a cijena im je, nakon višednevnog snažnog rasta, pala za 7,7 posto, na 3.630 kuna.

S prometom od oko 1,2 milijuna kuna slijedi dionica Jamnice, koja je pojeftinila 9,6 posto, na 54.999 kuna.

Cijena dionice Belja pala je, pak, više od 10 posto, dok je dionica Vupika pojeftinila više od 9, a Zvijezde više od 7 posto.

Među 10 najlikvidnijih izdanja jutros se našla i dionica Zagrebačke banke, koja je pojeftinila 1,4 posto, na 58 kuna. U srijedu je glavna skupština te banke donijela odluku o isplati 5,3 kune dividende po dionici.

Većina ostalih najlikvidnijih izdanja je na dobitku. Pritom je najviše, 25 posto na 15,50 kuna, skočila cijena dionice Petrokemije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je danas kako će se uskoro u razgovoru s Upravom Petrokemije i s glavnim vjerovnicama naći rješenje za tu tvrtku.

"To će biti dugoročno rješenje, koje prije svega podrazumijeva ili pronalazak strateškog partnera, dokapitalizaciju i održivost poslovanja, s obzirom na značaj te kompanije za Moslavinu i za proizvodnju mineralnih gnojiva", istaknuo je premijer.

Uspon Petrokemije slijedi dionica Dalekovoda, koja je jutros poskupila više od 2 posto.

Među 10 najlikvidnijih izdanja na vrijednosti su dobile i povlaštene dionice Adrisa, oko 0,3 posto te Valamar Riviere, oko 0,9 posto.

Komentari (5)
Pogledajte sve


svi na kraju izgube na dionicama, zato Švabe cijene samo rad i štednju.

Nitko ne vjeruje manje u “money makes money” sheme od Njemaca.

Hahaha kod nas sve neki uspješni ulagači u dijonice, a većina nema pojma o poslovanju niti poznaje firme! Glavno da se ide prema modelu plave ribe ili rekla-kazala..

zm1 a ti valjda zarađuješ, to ti je kao na kladionici, zarađuje samo mafija.

Možda takvi kao ti i izgube , sa takvim razmišljanjem ne bi me začudilo .

New Report

Close