Nakon sjajnog IPO-a Span objavio rezultate: Neto dobit uzletjela 412%

Autor: Poslovni dnevnik , 30. rujan 2021. u 22:00
Neto dobit Spana u šest je ovogodišnjih mjeseci iznosila 7,4 milijuna kuna/PD

Prihodi Spana premašili su 390 milijuna kuna, što je plus od 23 posto u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine.

Span će 2021. godinu očito pamtiti samo po dobrome. Ova domaća IT kompanija koja je nedavno odradila sjajan debi na Zagrebačkoj burzi , na kojoj se od 23. rujna “živo” trguje njezinim dionicama, jučer je objavila jednako sjajne polugodišnje rezultate.

Najimpresivnije zvuči kretanje neto dobiti koja je zabilježila troznamenkast skok, s ostvarenih 7,4 milijuna kuna porasla je čak 412 posto. Prihodi Spana premašili su 390 milijuna kuna, što je plus od 23 posto u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, a pritom je najveći prihodovni rast od 52 posto ostvario segmentu infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security.

U Spanu kažu kako je to rezultat akvizicije novih klijenata i povećanja broja projekata kod postojećih klijenata.

390

milijuna kuna premašili su u prvoj polovici 2021. godine prihodi Spana

“EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 17,8 milijuna kuna, što je rast od 110 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosila je 15,4 milijuna kuna, što je rast od 82 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine”, stoji u analizi polugodišnjih rezultata Spana čiji osnivač i CEO Nikola Dujmović kaže kako s dobrim poslovnim rezultatima i rastom svih financijskih pokazatelja nastavljaju raditi ono po čemu su prepoznati – stvarati najbolja IT rješenja za svoje korisnike te je dodao:

“Uz to, nedavni izlazak na ZSE omogućio je Spanu ulazak u novu fazu poslovanja. Potražnja za dionicama je značajno nadmašila ponudu, a s više od tisuću novih dioničara Spana nastavljamo daljnje poslovanje kao pravo dioničarsko društvo. To nam pruža dodatni vjetar u leđa za rast na postojećim tržištima i izlazak na nova.”

Komentirajte prvi

New Report

Close