Mon Perin isplaćuje prvu dividendu

Autor: Tomislav Pili , 22. lipanj 2022. u 10:13
Predsjednik Uprave Mon Perina Massimo Piutti/JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Dioničari su odlučili da se isplati dividenda od jedne kune po dionici iz zadržane dobiti iz 2018. i 2019. godine.

Baljanska turistička kompanija Mon Perin isplaćuje prvu dividendu otkako je dionica u proljeće uvrštena na Zagrebačkoj burzi.

Iz Mon Perina su jučer objavili odluke Glavne skupštine dioničara održane prošloga petka na kojoj se raspravljalo i o isplati dividende. Dioničari su odlučili da se isplati dividenda od jedne kune po dionici iz zadržane dobiti iz 2018. i 2019. godine.

Inače, lanjska dobit od 15,5 milijuna kuna raspoređena je u zadržanu dobit. Odlukom o isplati dividende potvrdila se najava koja je pratila uvrštenje te dionice krajem ožujka na domaćoj burzi. Iz Bala su tada isticali kako dioničari redovno dobivaju dividendu što je u skladu s ciljem koji ta kompanija želi ostvariti na lokalnu zajednicu.

Podsjetimo, glavni cilj osnivanja Mon Perina 2005. bio je razvoj općine Bale, koja je tada bila među najnerazvijenijim općinama u Hrvatskoj, dok je danas među najpoželjnijim mjestima za život te nezaobilazan turistički punkt u Istarskoj županiji.

Kompaniju je osnovao poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close