M San grupa ostvarila 1,26 milijardi kuna polugodišnjih prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2021. u 22:00
M San očekuje nastavak rasta prodaje/PIXSELL

Prema izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi u prvih šest mjeseci M San bilježi rast EBITDA-e za 137 posto, na 51,4 milijuna kuna.

M San grupa objavila je rast poslovnih prihoda u prvoj polovici godine za 16,4 posto, na 1,26 milijardi kuna. Bruto dobit kompaniji istodobno je porasla 377 posto, na 33,2 milijuna kuna, unatoč sve većim izazovima u distribuciji informatičke opreme i elektronike uslijed nestašice čipova i skupljeg pomorskog prijevoza.

Prema izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi u prvih šest mjeseci M San bilježi rast EBITDA-e za 137 posto, na 51,4 milijuna kuna. U tom razdoblju neto dug smanjen je u tom razdoblju za 4,3 posto, na 189,6 milijuna kuna.

16,4

posto rasli su prihodi M Sana u prvoj polovici godine unatoč nestašici čipova i skupljem prijevozu

Bez ovisnih društava, M San Grupa ostvarila je 992,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, gotovo 22 posto više nego godinu ranije, dok je dobit prije poreza iznosila 12,9 milijuna kuna ili 173 posto više.

“Povećana potreba za prijenosnim računalima u doba pandemije nastavila se i ove godine te je taj segment poslovanja značajno rastao usprkos sve većim poteškoćama o dobavi i isporuci traženih artikala”, ističe predsjednik Uprave Miroslav Huzjak. Rast bilježi i prodaja klima uređaja, prvenstveno vlastitog Vivax brenda te bijele tehnike i malih kućanskih aparata.

Pozitivni trendovi zabilježeni su u prodaji e-mobilnih uređaja, električnih romobila i bicikla, gdje se očekuje nastavak značajnog rasta.

Komentirajte prvi

New Report

Close