Ljubljanska burza nagradila Interkapital

Autor: Tomislav Pili , 11. prosinac 2019. u 22:00
Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić i članovi Uprave Interkapital vrijednosnih papira Matko Maravić i Danijel Delač/ZSE

Hrvatsko investicijsko društvo prvi put u povijesti slovenskog tržišta postalo je član godine.

Nakon niza sličnih događanja koje su dvije burze do sada organizirale s ciljem povezivanja kompanija i investitora, u Ljubljani je održan prvi zimski zajednički investicijski dan Ljubljanske burze (LJSE) i Zagrebačke burze (ZSE), priopćeno je u srijedu.

Investitori su imali priliku u jednom danu održati sastanke sa šest slovenskih i osam hrvatskih kompanija. 

Dobar smjer
Sa slovenske strane našle su se Krka, Luka Koper, Nova Ljubljanska banka, Sava Re, Telekom Slovenije i Zavarovalnica Triglav, dok su hrvatske boje branili AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Ericsson Nikola Tesla, INA, Podravka, Valamar Riviera i Zagrebačka burza. Na događaju je sudjelovalo 25 investicijskih tvrtki i banaka te 34 analitičara i investitora iz Hrvatske, Estonije, Malte, Slovenije, Švedske i Turske. Investitori su se prijavili na 140 sastanaka, a u jednom su danu kompanije održale čak 109 pojedinačnih i grupnih sastanaka.

"Interes investitora za ovogodišnju konferenciju pokazao je da idemo u dobrom smjeru. Naše dvije burze surađuju i na drugim područjima promocije i razvoja tržišta i već smo vidjeli pozitivne ishode zajedničkih napora, poput veće vidljivosti naših tržišta i većeg interesa međunarodnih investitora, novih tržišta prilagođenih potrebama malih i srednjih poduzeća", izjavio je Aleš Ipavec, predsjednik Uprave Ljubljanske burze. 

Komunikacijski kanali
Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, dodala je da Zagrebačka i Ljubljanska burza kontinuirano rade na otvaranju novih i unaprjeđenju postojećih komunikacijskih kanala između kompanija i investitora. "S ovim zimskim izdanjem zajedničkog investicijskog dana pružili smo objema stranama još jednu platformu za susret i razmjenu informacija", izjavila je Gažić. U sklopu događanja održana je i svečana dodjela nagrada za najbolje uvrštene tvrtke i članove Ljubljanske burze.

Po prvi puta u povijesti Ljubljanske burze član godine postala je hrvatska tvrtka – Interkapital vrijednosni papiri. Interkapital već tri godine posluje kao direktan član Ljubljanske burze te je u 2019. ostvario najveći dionički promet na tržištu.  Veliki doprinos ovom ostvarenju donijeli su i specijalistički mandati koje Interkapital jedini pruža za četvero najvećih slovenskih korporativnih klijenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close