Investicijski dani hrvatske i slovenske burze okupili 120 sudionika

Autor: Poslovni dnevnik , 13. prosinac 2020. u 22:00
Na skupu se analitičarima i investitorima predstavilo šest hrvatskih i sedam slovenskih kompanija/S. STRUKIĆ/PIXSELL

Osnovni cilj ovakvih događanja jest povezati slovenske i hrvatske kompanije s regionalnim i međunarodnim investitorima te i na taj način ojačati njihovu vidljivost i likvidnost.

Investicijski dani Zagrebačke i Ljubljanske burze prvi su put ove godine održani u online izdanju, a okupili su više od 120 analitičara i investitora, priopćili su sa Zagrebačke burze.

Investitori i analitičari imali su priliku poslušati prezentacije 13 hrvatskih i slovenskih kompanija uvrštenih na Zagrebačku i Ljubljansku burzu.

Sa slovenske strane sudjelovali su Krka, Luka Koper, Nova Ljubljanska banka, Petrol, Sava Re, Telekom Slovenije i Triglav. Hrvatske boje predstavljali su AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Podravka i Valamar Riviera.

Više od 120 analitičara i investitora iz 60-ak investicijskih društava i banaka iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Finske, Luksemburga, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih država te Turske pratilo je ovo događanje, poručili su sa ZSE-a.

Predstavnici BKS-a i InterCapitala održali su prezentacije o slovenskom i hrvatskom tržištu kapitala, a na događanju su već tradicionalno dodijeljene i nagrade Ljubljanske burze.

Po drugi put zaredom Član godine na Ljubljanskoj burzi je hrvatsko investicijsko društvo InteCapital vrijednosni papiri.

Osnovni cilj ovakvih događanja jest povezati slovenske i hrvatske kompanije s regionalnim i međunarodnim investitorima te i na taj način ojačati njihovu vidljivost i likvidnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close