Dobrovoljna ponuda Đakovića za preuzimanja Ingre nije uspjela

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2012. u 15:31
PXL

Obustavljeno trgovanje dionicama Ingre i Đuro Đaković holdinga.

Dobrovoljna ponuda Đuro Đaković Holdinga za preuzimanje Ingre nije uspjela, jer za vrijeme trajanja roka ponude nije pohranjen dovoljan broj dionica – pohranjeno je samo 23,56 posto dionica, dok je Đaković svoju ponudu uvjetovao dosezanjem praga uspješnosti od 95 posto dionica Ingre, obavijest je Središnjeg klirinško deopozitarnog društva (SKDD) kojeg putem Zagrebačke burze prenose i Đuro Đaković i Ingra.

Dobrovoljna ponuda Đuro Đaković Holdinga za preuzimanje Ingre, koja je objavljena 19. rujna ove godine, bila je uvjetovana dosezanjem praga uspješnosti od 95 posto dionica Ingre, a rok trajanja ponude istekao je 17. listopada.

Za vrijeme trajanja roka ponude za preuzimanje pohranjeno je ukupno 23,56 posto, odnosno 3.190.886 dionica Ingre dionica koje daju pravo glasa, kaže se u obavijesti SKDD-a.

Uzimajući u obzir činjenice da Đuro Đaković Holding ni samostalno niti zajednički djelujući s drugim osobama nema dionice Ingre s pravom glasa te da nakon isteka roka trajanja ponude nije dosegnut ponudom uvjetovan prag uspješnosti, Đuro Đaković Holding sukladno zakonskim odredbama nije ovlašten preuzeti dionice Ingre koje su pohranjene za vrijeme trajanja ponude.

Budući da dobrovoljna ponuda za preuzimanje nije uspjela, depozitar je proveo preknjižbu pohranjenih dionica na račune dioničara koji su valjanim prihvatom ponude pohranili dionice u postupku preuzimanja te će dioničarima koji su pravovremeno prihvatili ponudu naknaditi nastale troškove, kaže se u obavijesti SKDD-a.

Tu je objavu SKDD-a pratila i odluka Zagrebačke burze da se privremeno, do kraja današnjeg trgovinskog dana, obustavlja trgovanja dionicama Đuro Đaković Holdinga i Ingre.

S obzirom da je riječ o informaciji za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice Đuro Đaković Holdinga i Ingre, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o sadržaju navedene obavijesti, objašnjavaju sa Zagrebačke burze u rješenjima o obustavi trgovanja dionicama dviju tvrtki.

Do obustave trgovanja, odnosno danas do 15,30 sati dionicama Ingre je ostvareno 227,9 tisuća kuna prometa, a cijena im se nije mijenjala i ostala je na 4,26 kuna, dok su dionice Đuro Đaković Holdinga imale promet od 36,6 tisuća kuna, uz rast cijene za 1,71 posto, na 73,17 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close