HT se povlači s Londonske burze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. rujan 2014. u 15:32
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

HT je 2. hrvatska tvrtka koja se ovog ljeta povlači s Londonske burze. Ukinuto je i uvrštenje vrijednosnica Ine.

 T-Hrvatski telekom (HT) danas je objavio da je od Londonske burze i Agencije za uvrštenje Ujedinjene Kraljevine zatražio prestanak uvrštenja i prekid trgovanja dionicama, odnosno globalnim potvrdama depozitara – GDR-ovima HT-a na Londonskoj burzi (LSE).

Za prestanak GDR programa i uvrštenja GDR-ova (globalne potvrde depozitara) na Londonskoj burzi kompanija se odlučila zbog njihovog malog broja u opticaju te niskih volumena trgovanjanjima, zbog čega se daljnje uvrštenje na Londonskoj burzi ne procjenjuje troškovno opravdanim, navode iz HT-a u objavi putem Zagrebačke burze.

HT je početkom srpnja najavio povlačenje svojih GDR-ova s Londonske burze, kada su depozitaru za svoje GDR-ove JPMorgan Chase Bank-u (JPM) uputili obavijest o raskidu Ugovora o pohrani za GDR-ove.

Do prestanka uvrštenja, imatelji GDR-ova moći će ih otkazati i konvertirati kod JPMorgana u dionice ili zadržati GDR-ove i pričekati isplatu njihove dolarske protuvrijednosti, podsjećaju iz HT-a. Istodobno naglašavaju kako dionice HT-a ostaju uvrštene i njima se i dalje trguje na Zagrebačkoj burzi.

HT-ovi GDR-ovi (globalne potvrde depozitara) uvršteni su na uređeno tržište Londonske burze 5. listopada 2007. godine, istog dana kada je počelo trgovanje dionicama HT-a u najvišoj kotaciji Zagrebačke burze, Službenom tržištu.

HT je druga hrvatska tvrtka koja se ovog ljeta povlači s Londonske burze. Naime, početkom rujna ukinuto je uvrštenje vrijednosnica Ine, odnosno GDR-ova Ine s Londonske burze.

Komentirajte prvi

New Report

Close