Europski burzovni indeksi rastu rastu drugi dan

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2022. u 22:00
Ulagače je ohrabrio rast američkih dioničkih tržišta u srijedu/Reuters

Ulagače je ohrabrio rast Wall Streeta u srijedu, nakon tri dana pada.

Na europskim su burzama u četvrtak cijene dionica porasle, drugi dan zaredom, dok ulagači čekaju poruke središnjih bankara o inflaciji i kamatnim stopama s konferencije u Jackson Holeu.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je u 9.30 sati u plusu 0,7 posto, ojačavši drugi dan zaredom. Pritom je londonski FTSE indeks ojačao 0,58 posto, na 7514 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,77 posto, na 13.320 bodova, a pariški CAC 0,72 posto, na 6434 boda.

Ulagače je ohrabrio rast Wall Streeta u srijedu, nakon tri dana pada. Dow Jones ojačao je 0,18 posto, dok je S&P 500 porastao 0,29, a Nasdaq indeks 0,41 posto. No, trgovalo se oprezno jer u četvrtak počinje konferencija središnjih bankara u Jackson Holeu.

S najvećim nestrpljenjem očekuje se govor predsjednika američke središnje banke Jeromea Powella u petak. Ulagači će pažljivo pratiti Powellove komentare o inflaciji, kamatama i situaciji u gospodarstvu.

“Tržište čeka više informacija o najvažnijim stvarima, a to su inflacija i Fedov tempo povećanja kamata”, kaže Tom Martin, portfelj menadžer u tvrtki Globalt Investments. Nedavno su podaci pokazali da je inflacija u srpnju blago pala s najviših razina u 40 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close