Elitni program Londonske burze prošle tri naše tvrtke

Autor: Tomislav Pili , 12. listopad 2017. u 08:00
Giacinto Oriolo (Londonska burza), Marko Remenar (Zaba), Nikola Dujmović (Span), Ivan Gadže (Tokić) i Jozo Ljubičić (Žito) JURICA GALOIĆ/PIXSELL

Hrvatskim poduzetnicima predstavljeno kako doći do kapitala.

Program Londonske burze pod nazivom ELITE predstavljen je u srijedu u Zagrebu na konferenciji ELITE i UniCredit CEE Lounge, a svoja iskustva iznijeli su predstavnici tri hrvatske kompanije koje su prošle dvogodišnji ciklus. Kako je pojasnio Giacinto Oriolo, menadžer ELITE programa, s ovom kombinacijom edukacije i međusobnog povezivanja tvrtki Londonska je burza započela 2012. godine. “Ponudili smo tri stvari: pristup kapitalu, educiranje i kontakte s klijentima i partnerima”, naglasio je Oriolo. Zajedničko svim 557 kompanija koje su do sada prošle kroz program jest da su uspješne i ambiciozne, ističe Oriolo. ELITE prije svega cilja srednje velike kompanije, a pokušava im objasniti kako da dođu do kapitala. To može biti kroz izdavanje dionica, obveznica, ulazak rizičnog kapitala ili spajanje i preuzimanje. Od tvrtki se ne zahtijeva uvrštenje dionica na burzu, a ako se na to i odluče, to ne moraju učiniti u Londonu. Dvogodišnji program stoji 20.000 eura.

 

557 kompanija

iz 26 država prošlo je ELITE program od 2012. godine

ELITE surađuje sa Zagrebačkom bankom, a zamjenik predsjednika Uprave Claudio Cesario istaknuo je kako velike tvrtke nisu takve rođene, već su uspješno upravljale procesom rasta. O iskustvima u ELITE-u govorili su na panelu koji je vodio član Uprave Zabe Marko Remenar predstavnici tvrtki Span, Tokić i Žito. Prepričavajući prvi sastanak s Giacintom Oriolom, predsjednik Uprave informatičke tvrtke Span Nikola Dujmović kazao je kako je mislio da se radi o “rumunjskom varalici”. “Nisam mogao vjerovati da netko dolazi iz Londona da bi nas potaknuo da rastemo”, kazao je Dujmović.

Ivan Gadže, predsjednik Uprave trgovca autodijelovima Tokić kaže kako se naučeno tijekom programa vrlo brzo može primijeniti. “Radite s ljudima iz prakse”, naglasio je Gadže. Financijski direktor Žita Jozo Ljubičić kaže kako su tijekom programa spoznali nove prilike za financiranje i dobili mogućnost educiranja svojih zaposlenika.   

Komentirajte prvi

New Report

Close