Dionički promet na burzi oslabio 8 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2023. u 22:00
Dionički promet dosegnuo je 13,5 milijuna eura/I. Šoban/PIXSELL

Vrijednost tržišta iskazana tržišnom kapitalizacijom od 34,7 milijardi eura bila je 4 posto viša kada je riječ o dionicama, a ona ETF-ova od 8,4 milijuna eura rasla je čak 12,8 posto.

Prema siječanjskoj trgovinskoj statistici Zagrebačke burze objavljenoj jučer, početak godine na domaćem tržištu kapitala donio je mali minus u prometu dionicama unutar knjige ponuda od 7,6 posto, dosegnuvši 13,5 milijuna eura.

Ukupan promet unutar knjige ponuda iznosio je 17,2 milijuna eura. Međutim, promet dionica Vodećeg tržišta unutar knjige ponuda od 5,8 milijuna eura porastao je za 24,8 posto, navodi se u izvješću. Dobre performanse pokazali su i ETF-ovi, čiji je promet od 691.600 eura bio 40,6 posto bolji nego mjesec ranije.

Ukupan promet na kraju je dosegnuo 19,7 milijuna eura. Vrijednost tržišta iskazana tržišnom kapitalizacijom od 34,7 milijardi eura bila je 4 posto viša kada je riječ o dionicama, a ona ETF-ova od 8,4 milijuna eura rasla je čak 12,8 posto.

Indeksi su gotovo bez iznimke zabilježili porast u odnosu na prošli mjesec. CROBEX, CROBEX10, CROBEXtr, CROBEX10tr, CROBEXprime i CROBEXplus rasli su više od šest posto, dok je od ostalih indeksa najveći rast upisao CROBEXindustrija (+10,8 posto).

Siječanj je ponajviše protekao u znaku prvog mjeseca trgovanja u novoj valuti. Prelazak na euro protekao je bez poteškoća, čime je Zagrebačka burza dala svoj doprinos uspješnom pristupanju eurozoni, dodaje se u izvješću.

Komentirajte prvi

New Report

Close