Dioničari Petrokemije, ova obavijest je važna za vas

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2013. u 12:23
Photo: Nikola Čutuk/PIXSELL

Uprava Petrokemije poziva sve dioničare da u roku od sedam radnih dana iskažu indikativni interes za upisom novih dionica.

S obzirom na odobrenje Nadzornog odbora sa sjednice od 13. veljače, Uprava Petrokemije poziva sve dioničare da u roku od sedam radnih dana iskažu indikativni interes za upisom novih dionica društva, stoji u pozivu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U cilju stabilizacije financijske pozicije društva i financiranja programa restrukturiranja odobrenog od strane Nadzornog odbora na sjednici od 29. travnja 2013. godine, Petrokemija razmatra povećanje kapitala u iznosu od 150 milijuna do 200 milijuna kuna, navodi se dalje u obavijesti.

Iskazani interes je isključivo indikativnog karaktera i ni na koji način nije obvezujući za dioničare, već je primarno namijenjen Upravi u što efikasnijem i bržem postupku prikupljanja kapitala, ističu iz Petrokemije.

Ovakvo iskazivanje interesa stoga se ne smatra javnom ponudom u smislu Zakona o tržištu kapitala, dodaje se.

Iz kutinske kompanije mole dioničare da svoj interes iskažu u apsolutnom iznosu u kunama ili relativnom iznosu s obzirom na visinu postojećeg ulaganja. Cijena u mogućem postupku dokapitalizacije će ovisiti o tržišnim uvjetima u trenutku izdanja.

Sukladno iskazanom interesu, Petrokemija će u pozivu na glavnu skupštinu navesti sve bitne informacije o mogućem povećanju kapitala, što će, sukladno zakonskim propisima, morati biti odobreno od strane dioničara koji predstavljaju najmanje tri četvrtine temeljnog kapitala zastupljenog na glavnoj skupštini, stoji u pozivu. 

Dioničari se pozivaju da svoje indikativne ponude u roku dostave društvu putem e-mail adrese IR@petrokemija.hr.

Komentari (5)
Pogledajte sve

pare od mene sigurno nećete dobiti za svoje promašeno poslovanje [emo_palacd]

Ja ču upisati 500miliona kn i moj brat također pa da spasimo preduzeće. Kakva sramota oni još uvijek u ovakvoj situaciji love u mutnom i pokušavaju sačuvati svoje provizije i fotelje.

Sta se cudite? Pa godinama rade gubitke. Ulaskom u EU nema vise subvencija drzave. Petrokemija je sljedeca katastofa koja ce se dogoditi jer ce ostat insolventni. Sad neka sindikat organizira stozer za obranu.

znači i ovdje strmopiždenje

New Report

Close