CROBEX se vratio iznad 2000 bodova, epidemija van kontrole glavna briga

Autor: Poslovni dnevnik , 08. studeni 2021. u 22:00
Tijekom prošlog tjedna domaći indeks spustio se na najnižu razinu od kraja rujna/REUTERS

Dobitnike je predvodila dionica Dalekovoda s rastom od 14,7 posto.

Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak je indeks CROBEX u poslijepodnevnom dijelu trgovanja opet uspio prijeći razinu od 2000 bodova nakon što se prošlog tjedna spustio na najniže razine od kraja rujna. Za nove smjernice investitori će pratiti zbivanja na globalnim burzama i daljnji razvoj situacije s pandemijom, smatraju analitičari.

Nakon 14 sati CROBEX je vrijedio 2006 bodova što je 0,5 posto više nego dan ranije. Dobitnike je predvodila dionica Dalekovoda s rastom od 14,7 posto dosegnuvši 97,50 kuna dok je najveći promet ostvarila Atlantska plovidba koja je prikupila 1,2 milijuna kuna i pri tome ojačala 0,24 posto na 414 kuna.

8,3

milijuna kuna iznosio je prosječni dnevni promet proteklog tjedna, 10 milijuna kuna manje nego 7 dana ranije

“Na domaćem tržištu kapitala, za razliku do svjetskih burzi, prošloga tjedna vladalo je negativno raspoloženje, pri čemu je CROBEX pao ispod 2000 bodova po prvi put od kraja rujna.

Sa završetkom sezone objave financijskih izvješća, likvidnost je splasnula – u prosjeku se dnevno kretala oko 8,3 milijuna kuna, što je nekih 10 milijuna manje nego tjedan prije”, kaže Magdalena Bašić, analitičarka u Erste banci. Kako dodaje, idućih dana nema nekih bitnijih vijesti koje bi potaknule tržište.

“Vjerujem da će se i dalje pratiti daljnji razvoj situacije oko pandemije u Hrvatskoj, koja je očigledno izmaknula kontroli, a investitori će pratiti i zbivanja na globalnim tržištima”, izjavila je Bašić.

Komentirajte prvi

New Report

Close