CERP-u tri milijuna eura za dionice Atlantske

Autor: Marija Brnić , 15. veljača 2024. u 22:00
Direktor Vicenco Jerković/T. Miletić/PIXSELL

Upravno vijeće odobrilo je na sjednici 8. veljače prodaju svojih 56.154 dionica, koje čine 2,68% ukupnog broja dionica.

Netom prije isteka roka ponude zadarske Tankerske plovidbe za preuzimanje dionica dubrovačke Atlantske plovidbe, Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) je donio odluku o prodaji svojih dionica.

Upravno vijeće odobrilo je na sjednici 8. veljače prodaju svojih 56.154 dionica, koje čine 2,68% ukupnog broja dionica, a uz ponuđenu cijenu od 53,60 eura po dionici, CERP će od ove kupoprodaje uprihoditi nešto više od 3 milijuna eura.

U portfelju CERP-a, inače, preostao je još značajan paket dionica dubrovačkog brodara, budući da je ukupno država u trenutku objave poziva posjedovala 103.323 dionice ili 4,94%, no preostale dionice nalaze se pod rezervacijama i po pravilima upravljanja državnom imovinom nisu raspoložive za prodaju sve dok se pravni proces koji se vodi u slučaju Atlantske plovidbe pravomoćno ne okonča.

Tankerska plovidba je nakon lanjske dokapitalizacije Atlantske plovidbe, u kojoj je i upisala glavninu novih dionica, ušla u zakonsku obvezu objave ponude za preuzimanje društva, a u trenutku objave ponude ukupno je držala 39 posto udjela u dubrovačkom brodaru.

Ponudu Zadrana su, prema objavi na Zagrebačkoj burzi, prihvatili i čelni ljudi Atlantske plovidbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close