Bolje rezultate objavilo 78% tvrtki iz S&P-a 500

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2019. u 22:00
Ulagači se nadaju da bi sezona rezultata ipak mogla biti bolja od očekivanja o padu zarada od 3 posto/REUTERS

Cijene dionica na Wall Streetu prošloga tjedna porasle zahvaljujući poslovnim rezultatima.

Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko kompanija i banaka, a podršku tržištu pružio je i dogovor Britanije i Europske unije o brexitu.

Dow Jones ojačao je u četvrtak 23 boda ili 0,09 posto, na 27.025 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,28 posto, na 2997 bodova, a Nasdaq indeks 0,40 posto, na 8.156 bodova.

Rast indeksa zahvaljuje se boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima nekoliko kompanija i banaka, primjerice, Netflixa i Morgan Stanleya. Od kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile financijska izvješća za treće tromjesečje, njih 78 posto ostvarilo je veću dobit nego što se očekivalo.

Ulagači se stoga nadaju da bi sezona rezultata ipak mogla biti bolja nego što analitičari očekuju. A analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju pale za 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što bi bio njihov prvi pad od 2016. godine.

"Bolji poslovni rezultati nego što su se ulagači plašili obilježje je 2019. Bit će to slučaj i u trećem tromjesečju", kaže Nick Raich, direktor u tvrtki The Earnings Scout. No, ulagači su oprezni i zbog usporavanja rasta najvećih svjetskih gospodarstava, od američkog i kineskog do eurozone. 

Komentirajte prvi

New Report

Close