Ante Vlahović: uz dugoročnu održivost, spremni smo i za nove akvizicije

Autor: Marija Crnjak , 25. listopad 2018. u 22:01
Čelnik Adrisa Ante Vlahović/Borna Filić/PIXSELL

Najviše promjena Adris je ove godine imao u segmentu hotelskog biznisa, akvizicijom kompanije HUP Zagreb.

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,7 milijardi kuna, što je za 12 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. 

Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 4,1 milijardi kuna i za 20 posto veći su od prošlogodišnjih. Neto dobit iznosi 752 milijuna kuna, što je rast od 20 posto. U objavi za javnost predsjednik Uprave Ante Vlahović otkriva da je Adris spreman čak i za nove akvizicije. "Adris uspješno posluje. Naši su poslovi rastući i dugoročno održivi. Ne smanjujemo ambicije, investiramo, u proteklih osam godina investirali smo sedam milijardi kuna.

Povećavamo konkurentnost, izvozimo. Krajnje smo usredotočeni na organski rast i poslovnu izvrsnost, spremni i za nove akvizicije, otkriva Vlahović. Najviše promjena Adris je ove godine imao u segmentu hotelskog biznisa, akvizicijom kompanije HUP Zagreb.  Sama Maistra je imala rast noćenja od 4 posto uz povećanje prosječne cijene noćenja od tri posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od 10 posto. EBITDA iznosi 540 milijuna kuna i 10 posto je veća od prošlogodišnje.

Ostvarena neto dobit od 359 milijuna kuna predstavlja rast od 12 posto. HUP Zagreb imao je pak 9 posto više noćenja uz rast prosječne cijene noćenja od pet posto.

Rezultata je rast pri hoda od 13 posto, uz neto dobit u iznosu od 96 milijuna kuna (+25 posto). Cromaris je u prvih devet mjeseci 2018. godine ostvario prodaju od 6.260 tona, što je  za 11 posto više nego lani. Količinska prodaja na izvoznim tržištima porasla je 16 posto, od čega najviše na talijanskom, francuskom i njemačkom tržištu, no zbog snažnog dampinga konkurencije cijene su rasle za tek dva posto te je ostvaren rast prihoda za 14 posto.

Međutim, prihodi od prodaje diferenciranih proizvoda, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, porasli su za 55 posto. Neto dobit Cromarisa bila je 21,4 milijuna kuna, što predstavlja rast od 31 posto.  Iznos ukupne bruto zaračunate premije Croatia Osiguranja porastao je na 2,3 milijarde kuna (8%). CO grupa imala je dobit prije poreza u iznosu od 403 milijuna kuna, što predstavlja rast od 46 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close