Adris grupa u šest mjeseci 2021. zabilježila rast od 19 posto

Autor: Darko Bičak , 29. srpanj 2021. u 22:00
Ukupni konsolidirani prihodi Adrisa dosegnuli su 2,48 milijardi kuna/Slavko Midžor/PIXSELL

Ukupni konsolidirani prihodi dosegnuli su 2,48 milijardi kuna, što je za 16% više u usporedbi s prvim polugodištem lani.

Adris grupa je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci zabilježila neto dobit od 54 milijuna kuna, a što je rast od 19% u odnosu na isto razdoblje lani kada im je dobit bila 45,4 milijuna kuna.

Kako su objavili iz same tvrtke, ukupni konsolidirani prihodi dosegnuli su 2,48 milijardi kuna, što je za 16% više u usporedbi s prvim polugodišem lani. Pritom je pihod od prodaje robe i usluga iznosio je 2,24 milijarde kuna i za 17% je veći.

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 357 milijuna kuna, što predstavlja rast od 31%. Iz Adrisa navode kako je zbog nastavka pandemije koronavirusa i nadalje smanjena poslovna aktivnost u turističkom dijelu grupe.

Turistički segment ostvario je prihode od prodaje robe i usluga u iznosu od 283 milijuna kuna, što predstavlja rast od 138% u usporedbi s prošlom godinom, ali je to 49% prihoda iz 2019. EBITDA im u ovom segmetnu iznosi 47 milijuna kuna, a EBIT minus 99 milijuna kuna.

Pojašnjavaju da rezultati za srpanj te booking u ovom trenutku pokazuju da postoji znatan interes za dolaskom gostiju u nastavku glavne sezone i posezoni. U turističkom dijelu grupe, kako ističu iz Adrisa, pokrenute su brojne transformacijske inicijative u svim područjima – marketingu, prodaji, operacijama i potpornim funkcijama.

I u ovoj godini ulaže se, ističu, u poboljšanje postojećih proizvoda, najvećim dijelom u zajedničke sadržaje u kampovima. Planirana ulaganja u ovoj godini iznose približno 200 milijuna kuna, a nastavljene su i pripreme projekata obnove zagrebačkih hotela te splitskog hotela Marjan.

Komentirajte prvi

New Report

Close