Adris grupa u 2023. ostvarila gotovo milijardu eura prihoda, poznato je kada će biti isplaćena dividenda

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2024. u 07:48
Davor Tomašković, čelnik Croatia osiguranja/M. Habljak/PIXSELL

Dividenda će biti isplaćena 24. srpnja.

Nadzorni odbor Adris grupe razmatrao je i utvrdio na sjednici u Rovinju revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.

Predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je da je u vrlo zahtjevnoj 2023. Adris grupa u cjelini poslovala uspješno. Nakon više godina priprema pokrenut je ambiciozni investicijski ciklus u iznosu većem od 600 milijuna eura, naglasio je Remenar.

“Udvostručit ćemo prosječni godišnji iznos kapitalnih ulaganja u sljedećih nekoliko godina. Investicije su pritom birane tako da višestruko djeluju na poslovanje Grupe”

U 2023. godini Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 980 milijuna eura, a nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa (Davor Tomašković, Tomislav Popović i Ivan Leko) iznijeli ključna obilježja poslovanja, Nadzorni odbor utvrdio je financijska izvješća te zajedno s Upravom predložio donošenje odluke o isplati dividende u iznosu od 2,57 eura po dionici.

Komentirajte prvi

New Report

Close