Lemax organizirao treći po redu „ICT Supergirls“

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2017. u 10:01
Foto: Press

Predavačice su poručile mladim djevojkama da pobijede strah, budu uporne, povežu se s ljudima i uživaju u tehnologiji.

Povodom međunarodnog „Girls in ICT day“ koji se održava svake godine u travnju, u prostorijama poduzeća Lemax (iTravel Software) treću godinu zaredom u srijedu 26.4.2017. održan je „ICT Supergirls 2017“, event čija je svrha podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjeta za uspješnu karijeru.

„Cilj eventa je približiti mladim djevojkama pozicije i područja kojima se mogu baviti unutar ICT sektora, te ih potaknuti da odaberu karijeru u tom području, jer ICT ne podrazumijeva samo programiranje.“ izjavila je jedna od organizatorica.

"ICT Supergirls 2017" okupio je studentice završnih godina fakulteta koje su kroz zanimljiva predavanja, networking i primjere iz prakse imale priliku poslušati doživljaje i iskustva uspješnih žena iz ICT sektora, te saznati mnoštvo informacija o prednostima i izazovima koje pruža ICT industrija.

Predavačice su poručile mladim djevojkama da pobijede strah, budu uporne, povežu se s ljudima i uživaju u tehnologiji.

Na eventu je po prvi puta predstavljen mentorski program „You can do IT“ – inicijativa koju su pokrenule uspješne žene iz tvrtke Lemax kako bi podijelile znanja i iskustva s djevojkama koje žele promijeniti ili tek trebaju odabrati svoje buduće zanimanje, saznati potrebne informacije te dodatno razviti samopouzdanje.

„Na event sam se prijavila jer još uvijek nemam postavljen jasan cilj što se tiče odabira karijere. Osjećam se nadahnuto osobnim pričama predavačica i osvijestila sam se da granice prvenstveno postoje u glavi i da je na meni da ih probijem. Cjelokupna organizacija je bila odlična!“, izjavila je jedna od sudionica.

Uz Lemax predavačice projektu su se odazvale i brojne uspješne žene s ICT scene – Mia Biberović (Netokracija), Iva Biuk (Amphinicy Technologies), Martina Grgić (Smart Lumies) i Ivana Herceg Batić (Atlantic Grupa). Cijeli event podržali su različiti sponzori – Beauty Box i Dr. Theiss, a nekoliko sretnica osvojilo je sudjelovanje na besplatnoj radionici robotike u organizaciji Gradionice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close