Iduće godine trebala bi početi gradnja Kuće drniškog pršuta, čulo se ovih dana. Potporu je ovih dana najavio i ministar turizma i sporta Tonči Glavina. “Drniški pršut već je prepoznat kao vrhunska gastronomska delikatesa i svjetske je klase što se tiče same kvalitete. Međutim, trebamo napraviti još jedan veliki iskorak, a to je njegovo snažnije brendiranje i pozicioniranjeda, i to tako da se o nemu u svijetu priča kao što se priča o pršutima iz nekih drugih zemalja. Stoga podržavamo ovu manifestaciju, kao i slične događaje koji mogu pomoći u daljnjem pozicioniranju eno-gastronomije. Podržat ćemo i gradnju Kuće pršuta. Njezino otvaranje bit će dodatni motiv dolaska gostiju u ovu regiju i dalmatinsko zaleđe tijekom cijele godine”, istaknuo je ministar Glavina. Gradonačelnik Grada Drniša Tomislav Dželalija pojasnio je kako projekt Kuće pršuta u Drnišu predviđa kušaonicu pršuta i izložbeni dio u kojem će se prikazati povijest proizvoda i način odvijanja svih faza proizvodnje.
“Pršut je za nas Drnišane najjači brend i s ponosom nosimo epitet Grada pršuta. Promovirajući pršut kroz manifestacije poput 8. Međunarodnog festivala pršuta – Drniš 2025. promoviramo stoljeće znanja, predanosti i – ono što je možda i najvažnije – ljubav prema lokalnom i svome”, rekao je gradonačelnik. Kako je riječ o dosta staroj ideji, neke su predradnje već napravljene. Riješena je lokacija, odnosno zgrada koja se nalazi u samom centru Drniša. Sada je omogućen novi korak u realizaciji tog projekta, a riječ je o izradi dokumentacije. Drnišani vjeruju kako će to biti zanimljiv interpretacijski centar koji prikazuje proceduru proizvodnje pršuta, ali i lokacija na kojoj će biti moguće kupiti domaći pršut.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu