Bilježi se trend smanjenja ovčarstva u Hrvatskoj.
Sve više janjetine na naše stolove dolazi iz stranih zemalja. Iz stada u Grabušiću koje broji 800 komada, svi janjci već su rezervirani.
Cijena je u posljednjih nekoliko godina skočila za 100 posto!
U restoranima uz staru ličku magistralu traži se lička janjetina. Cijena po kilogramu – od 35 do 60 eura.
I svi ugostitelji se kunu, janjetina je kod njih s domaćih pašnjaka. Kažu, ili imaju svoja stada, ili kupuju kod lokalaca, prenosi Dnevnik.hr.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu