Cijene kruha u Hrvatskoj rastu dvostruko brže nego nego u Europskoj uniji, usprkos tome što cijene sirovina i energije padaju. Tako je cijena štruce kruha pedeset posto skuplja nego što je bila prije dvije godine.
Razlog za rast cijena kruha bio je rast cijena sirovina i energije. Ali one već dugo padaju. Pa se nameće pitanje koja je trenutno fer cijena kruha. “Ključni faktori u cijeni kruha su uvijek sirovina, rad i energija. Moji izračuni govore da bi poštena cijena običnog kruha koji nije s nekim posebnim dodacima ili sastojcima mogla na polici koštati bez problema oko jedan euro“, objasnio je za Dnevnik.hr poljoprivredni konzultant Ivan Malić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu