Žetva suncokreta u Srbiji se privodi kraju, a posijan je bio na ukupno 250.000 hektara, 10 posto više nego prošle godine, ali mu je otkupna cijena od oko 37 dinara bez PDV-a, duplo niža od prošlogodišnje.
Prinosi su različiti, a novac će zaraditi samo oni koji imaju više od tri tone po hektaru. Kako se formira cijena hrane od njive do stola i zašto poljoprivrednici jedva pokrivaju troškove dok uljare i trgovci uvećavaju profit, za RTS je govorio profesor Zoran Rajić, šef katedre za menadžment u agrobiznisu Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu