Berba šljive u Srbiji je je u punom jeku, ali je već sada izvjesno da će je biti 30 posto manje. Negdje je neće biti ni za slatko, svježe i suhe će se proizvesti za izvoz, pa će u slučaju bolje cijene više ići u prodaju nego u proizvodnju rakije, gdje inače obično završi čak 80 posto uroda šljive.
To za srpske medije izjavio direktor Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović, koji ne sumnja da će proizvođači većom cijenom pokušati nadomjestiti slabiji urod.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu