Svima nam je poznata ona izreka “U svakoj juhi kopar “. Na osnovu toga može se zaključiti da je ova biljka začin koji se može miješati u većinu jela, a njenu aromu najbolje poznajemo iz kiselih krastavaca gdje je obavezna. Ali, jeste li ste znali koliko je ova začinska biljka zaista zdrava?
Kopar je začin iz porodice biljaka u koje spadaju lovorov list, peršin i kumin. Podrijetlo vuče s Mediterana, a s vremenom je popularnost njene arome poprimila planetarne razmjere. Kopar sadrži poprilične količine željeza, magnezija i kalcija te je vrlo bogata flavonoidima snažnim antioksidantima koji imaju antivirusna i antiupalna svojstva, piše B92.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu