Sjevernoj Makedoniji 80 milijuna eura energetske potpore od EU

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2023. u 07:00
Veleposlanik EU-a David Geer naznačio je da će ova financijska potpora pomoći građanima da se nose s pritiskom koji proizlazi iz energetske krize/Shutterstock

Ovih 80 milijuna eura dolazi kao subvencije za račune za električnu energiju kućanstava, podrška malim i srednjim tvrtkama za održavanje kontinuiteta poslovanja, …

Republika Sjeverna Makedonija primila je 80 milijuna eura financijske potpore od Europske unije za potporu mjerama za rješavanje tekuće energetske krize.

Predsjednik Vlade Dimitar Kovačevski istaknuo je kako je riječ o sredstvima proračunske potpore. Veleposlanik EU-a David Geer naznačio je da će ova financijska potpora pomoći građanima da se nose s pritiskom koji proizlazi iz energetske krize.

Premijer Kovačevski istaknuo je kako je Vlada, zajedno s partnerima, ministarstvima, zemljama regije, ali i Europskom unijom, spriječila cjenovni šok i omogućila stabilnu opskrbu električnom energijom, uz povećanje domaće proizvodnje i osiguravanje stabilnosti cijena.

Ovih 80 milijuna eura dolazi kao subvencije za račune za električnu energiju kućanstava, podrška malim i srednjim tvrtkama za održavanje kontinuiteta poslovanja, kao i državna ulaganja za energetsku tranziciju, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

Komentirajte prvi

New Report

Close