Budući da se bakterije ne mogu vidjeti golim okom, kao niti osjetiti mirisom ili okusom, jedini način da bismo bili sigurni da je hrana zdravstveno ispravna je da održavate higijenu prilikom pripreme i konzumiranja hrane te pravilno čuvanje namirnica. Četiri su važne stvari koje treba zapamtiti vezano uz pravilnu higijenu hrane. O njima treba razmišljati kadgod se nalazimo u kuhinji i pripremamo hranu, a riječ je čišćenju, kuhanju, hlađenju i križnoj kontaminaciji hrane.
Podaci Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) govore da postoji nekoliko namirnica koje su najčešće odgovorne za trovanje hranom kod ljudi. Također, ponekad i najzdravije namirnice mogu uzrokovati trovanje ako se ne pripreme na odgovarajući način ili konzumiraju neočišćene, piše Klixba.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu